fredag 23 augusti 2013

Första veckan!

Vi har haft en rolig vecka tillsammans!

Vi har jobbat i våra matteböcker. Vi har lärt oss om pyramider, rätblock, cylindrar och klot. Alla har fått vika en geometrisk kropp och de har vi nu i klassrummet när vi jämför och räkna sidor, hörn och kanter. 



Fanny läser i boken Bondeliv med Gunnar Glans och när hon läser så masserar vi varandra. 

De här fina händerna har vi gjort! 



Vi övar på att forma bokstäverna. Lite klurigt, men kul!



Vi lärde oss inte bara att säga my name is på engelsk, utan vi fick också berätta alla ord vi kunde och det var faktiskt många. 

Idag fick vi ett brev från Sally Smart. Hon ska utbilda oss till detektiver. idag fick vi skriva en ordlista med deckarord. 









Nu får vi äntligen ha långraster. På rösterna leker vi  bollta, gungar, spelar pingis, hoppar, leker med barn från andra klasser, kör väggboll och fotboll.

Idag har vi pratat om nyckelpigan och lärt oss att den har 6 ben och är en insekt. Det finns flera olika arter i Sverige. Den vanligaste är den 7 prickiga. 
Ipad i klassen





På onsdagar går vi till biblioteket. De som vill för låna böcker att ta hem. 

Vi har fått en IPad och den ska vi använda till olika saker i klassen, några testade på lite olika appar på elevens val i onsdags. Varje vecka kommer två elever i klassen ansvariga för att lägga ut minst ett inlägg på bloggen. Spännande! 



Denna vecka har varit toppen!

Trevlig helg!

Skrivet av klass 2 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar